Pasi Palonen

Olen 39-vuotias ite-taiteilija. Teen kuvia mm. akryyliväreillä ja kuivapastelleilla. Inspiraationi töihini saan kulloisenkin hetken tunnetilasta, b-luokan elokuvista ja scifistä. Minulla on tapana työskennellä niin, että aloitan jokaisen teokseni tekemisen vailla suurempia ennakko-odotuksia ja annan siveltimen, palettiveitsen ja kädessä pitämäni liidun viedä ja luoda kulloinenkin työ tyhjästä täydeksi.

Minulle tärkeintä taiteen tekemisessä ovat "tunteensiirto" ja "ihmeentuntu". Pidän arvokkaana sitä tunteensiirroksi kutsumaani prosessia, jossa minun työtä tehdessä tuntemat tunteet muuntuvat alustalle ja aiheuttavat sitten kenties aivan uusia tunteita lopulta työtä näyttelyssä katsovassa yleisössä ja näin avaavat aivan uusia mielleyhtymiä ja todellisuuksia.

Ihmeentuntu on tuttu ilmiö tieteiskirjallisuudesta, ja se on suuressa osassa minun luomisprosessiani; toivon, että töitäni katsova yleisö kokisi jotakin vieraannuttavaa mutta oudon tuttua, pieniä perhosia vatsassa. Tai sitten ihan vain hykertelyä. Joka tapauksessa tunnen olevani onnistunut, jos katsoja saa ylipäänsä jonkin tunteen teostani katsellessaan.

Luo kotisivut ilmaiseksi!